2012. február 9., csütörtök

A pedagógus tisztelete ma

Szóljon a mai napi jegyzet mindenekelőtt szüleimnek, keresztanyámnak, testvéreimnek és a rokonságomban / ismeretségi körömben lévő összes lelkes tanítónak és tanárnak, kedves egykori tanáraimnak, kollégáimnak és mindazoknak, akik még mindig azért választják ezt a pályát, mert szívből szeretnének hozzájárulni a jövő nemzedékének neveléséhez, oktatásához.

Mert vannak ilyen emberek, akik hivatástudatból lesznek pedagógusok, és maradnak pedagógusok. Minden rossz ellenére, ami ma őket érheti a pályán: testi, lelki megpróbáltatások. Akik nem azért lesznek tanárok, tanítók, mert az ötödik, hatodik, hetedik óra után hazamehetnek, és mert hosszú nyári szünetük lehet.

Mert mi történik, miután hazamennek: felkészülnek a következő napi óráikra, javítanak, készítik a leadásra váró feladataikat akár éjszakába nyúlóan is. Szakköröket, felkészítőket tartanak délutánonként az iskolában. Tanfolyamokra járnak. Az idősebb korosztály megtanult számítógépet kezelni, és mindannyian próbálnak lépést tartani a fejlődő világgal.  A hosszú nyári szünet alatt táboroztatnak, és kipihenik az egész éves fáradalmakat. Mert év közben nincs szabadság.

És végül köszönet mindazoknak, akik ezt a munkát és szakmát tiszteletben, becsben tartják, akik miatt érdemes küzdenünk a mindennapokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése